Digg  Sphinn  del.icio.us  Facebook  Mixx  Google  BlinkList  Furl  Live  Ma.gnolia  Netvouz  NewsVine  Pownce  Propeller  Reddit  Simpy  Slashdot  Spurl  StumbleUpon  TailRank  Technorati  TwitThis  YahooMyWeb
 

EAD DANY2311

 

PORUMBUL

Porumbul (Zea mays ssp. mays, regional păpuşoi, cucuruz) este o cereală originară din America Centrală cultivată azi în multe regiuni ale lumii ca plantă alimentară, industrială şi furajeră, reprezinta alaturi de grau 80% din productia de cereale.
-unele varietăţi de porumb pot creşte până la 7 metri în înălţime, porumbul comercial este cultivat la o înălţime maximă de 2,5 metri. Porumbul dulce este de obicei mai scurt decât varietăţile de porumb de câmp.
-100 g de porumb – 97 kcal Conţine multe hidrocarburi, amidon, albumine, foarte multe vitamine din grupa B, vitamina E, fier, fosfor, magneziu, zinc şi potasiu. Magneziul, care este prezent în cantităţi mari în porumb completează într-un mod excelent lipsa acestui element datorată bolilor legate de îmbătrânirea organismului. Boabele de porumb sunt utilizate in industria amidonului, a spirtului, glucozei si dextrinei ; germenii sunt utilizati pentru extragerea uleiului, utilizat in alimentatia dietetica. -Randamente de extractie : 100 kg boabe – 77 kg malai sau 63 kg amidon sau 71 kg glucoza sau 44 l alcool sau 50-60 kg izomeroza

 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one